Stichting West Papua

Steun

FB Tweet ANBI

DONEREN

SWP wil haar doelstelling realiseren in de vorm van projecten; eigen projecten en deelname aan projecten van anderen. Aan de invulling daarvan wordt gewerkt. Om een grote stap in aandacht en financiële mogelijkheden te zetten, heeft SWP allereerst de onrechtmatige overdracht van West Papua aan Indonesië aangekaart. De mijlpalen daarvan vindt u hieronder.

3 april 2017
Agenda-problemen maken dat de hoorzitting na de zomer of begin 2018 ingepland gaat worden.

5 januari 2017
Naar aanleiding van het antwoord van de Staat heeft de rechtbank een tussenvonnis uitgebracht; er wordt een mondelinge behandeling met beide partijen ingelast komende zomer.

23 december 2016
Deze week kregen we reactie van de Staat der Nederlanden op de dagvaarding.
Onze advocaat zal hierop schriftelijk repliek indienen.

Meer bijzondere momenten

Research door Prof. Pieter Drooglever

Prof. Pieter Drooglever is op 8 november 2017 vrij plotseling op 76-jarige leeftijd overleden.

UN-recht
General Assembly resolution 2504 - 19 nov 1969 Agreement between RI and NL concerning West Papua.
General Assembly resolution 1514 - 14 dec 1960 Granting of Independence to Colonial Countries and Peoples.

Indonesië en West Papua
NRC - 18 sept 2017 Nicolaas Jouwe is op 16 september 2017 op 93-jarige leeftijd overleden.
JakartaGlobe - 10 mei 2015 Jokowi: Persvrijheid in West Papua. Eerst zien, dan geloven.
Human Rights Watch - 20 okt 2014 Jokowi moet de ernstige mensenrechtenproblemen in West Papua aanpakken.
The Canbarra Times - 19 okt 2014 Jokowi: "Ik wil speciale aandacht geven aan West Papua".
dSDeStandaard 7 juni 2014 De vergeten oorlog van de Papoea's.